موضوع فعالیت سازمان زیباسازی شهرداری ارومیه:
زيباسازي و بهسازي فضاهاي شهري در جهت بالابردن نشاط و شادابي و بهداشت رواني شهروندان در راستاي ايجاد شهر سالم و همچنين بهره وري با بالا بردن بهره وري تأسيسات و تجهيزات عمومي شهر و ايجاد زمينه هاي استفاده مطلوب و بهينه از تأسيسات مذكور نظير پاركها – ميادين – باغ هاي عمومي – باغ كودكان – پاركينگ ها – مستحدثات و نظاير آن به منظور افزايش رفاه عمومي
مدیریت، سیاست گذاری و هدایت کلیه فعالیتهای زیباسازی شهری و اداره کلیه امور رفاهی، تفریحی و فراغتی در قالب وظایف شهرداری در شهر ارومیه و طراحی و توسعه فضاها و تاسیسات و تسهیلات ٱن و کمک به ارتقاء سطح فرهنگ نشینی و ضوابط و معیارهای مربوط به زندگی شهری و آموزش عمومی ضوابط شهرنشینی و تمهید امکانات لازم به منظور جلب و جذب شهروندان به فعالیتهای فوق جهت دستیابی و نقش پذیری در ایجاد فضاهای سالم شهری.
اهداف سازمان زیباسازی شهرداری ارومیه:
الف ) تهيه طرح جامع زيباسازي
ب ) ايجاد چشم انداز مطلوب از طريق زيبا سازی به طريق زير :
1- تهیه طرحهای لازم جهت بهسازی، مناسب سازی، و هماهنگ با برنامهها و طرحهای شهری
2- زيباسازی محيط پارکها وباغ های عمومی مانند رنگ آميزی ،تز ئين ،گل آرايی
3- ساماندهی وطراحی معابر در پارکها وباغها ی عمومی
4- آرايش ورنگ آميزی وپيرايش جداول در معابر و پارکهای عمومی
5- طراحی و ساخت تندیسها و یادمانها در میادین و پارکها در جهت تنظیم ارزشها و شعائر مذهبی، فرهنگی و ملی و همچنین در جهت تقریب حس زیبایی شناسی در شهروندان با رعایت مقررات مربوطه.
6- طراحی وجانمايی و احداث نمازخانه در پارکها ،ميادين و باغهای عمومی کمر بندهای شهری
7- طراحی وساخت وساز ونصب و بهسازی و باسازی و نوسازی ايستگاههای اتوبوس جهت رفاه مسافرين و شهروندان
8- طراحی واحداث سرويس های عمومی وبهداشتی در پارکها ،معابر ،ميادين ونگهداری و تجهيز آنهابه بهترين وجه
9- طراحی و ساماندهی میادین عمومی، پارکها و معابر و بلوارها از طریق اصلاح دسنرسیها برای معلولین، تکمیل و اصلاح مبلمان شهری، بهبود روشنایی، تهیه وسایل رفاهی نظیر آبخوریها، زبالهدانها، میزهای پذیرایی، محلهای خوراکپزی، تجهیز سکوهای استراحت و غیره.
11- نظارت بر طراحی و اجرای روشنایی در سطح شهر و ساماندهی آن در میادین، پارکها و معابر عمومی
12- تهیه طرح جامع روشنایی و نورپردازی فضاها، عناصر و نمادهای شهری و همچنین طراحی و اجرای فوارهها، آب نماها و نورپردازی آن و نظارت بر نورپردازی اماکن عمومی شهر در جهت زیباسازی فضاها.
13- طراحی و اجرای طرحهای مبلمان شهری و انجام کلیه فعالیتهای ساماندهی در راستای اهداف سازمان.
14- طراحی، جانمایی و ساخت کیوسکها و پانلهای متحرک و قابل نصب موقت در معابر، میادین، پارکها و واگذاری آنها صرفا در قالب اجاره محدود به زمان و یا محدود به مناسبتهای مشخص نظیر برگزاری روزها و هفتههای مختلف.
15- تهيه دستورالعمل جهت طاق نصرت وچراغانی ورنگ آميزی در سطح شهر توسط بخش عمومی وخصوصی ونظارت براجرای کامل آن
16- تهيه دستور العمل ونظارت در طراحی واجراي نقاشی ورنگ آميزی ،الصاق آگهی برديوارها
17- تهيه دستور العمل و سياست گذاری مناسب در جهت جلب مشارکت بخش خصوصی و عموم مردم در جهت زيبا سازی شهر با تدوين وانتشار دستور العمل ها وپيشنهادها
18- تشويق بخش خصوصی برای راه اندازی مو سسات شتسشو ورنگ آميزی نمای ساختمان های مشرف به معابر و کمک به تشکيل آنها
19- تدوين مقرارت مربوط به پاکسازی وشتستشو نماها و شيشه های ساختمان ها و تاسيسات و ابنيه های شهری و نظارت بر اجرای آن پس از تصويب در شورای شهر
ج) ايجاد نظم و هماهنگی در نحوه واجرای تبليغات وتابلوهای شهری بطريق زير :
1- تهيه واجرای مقررات مربوط به نوشتن مطالب ويا الصاق هر نوع نوشته وآگهی وتابلو بر روی ديوارهای شهر با رعايت مقررات مربوط و موضوع انتشار آن برای اطلاع عمومی ونظارت بر اجرای آن پس از اخذ مصوبه شورای اسلامی شهر
2- ساماندهی تابلوهای خدماتی اعم از پزشکی ،تجاری و غیره در سطح شهر
3- طراحی و تهیه علائم و تابلوها و پانلهای راهنمایی مورد نیاز در سطح شهر و همچنین نصب و نگهداری و ترمیم و تنظیف آنها.
4- طراحی، تهیه و نصب تابلوها، پانلها و ماکتهای تبلیغاتی در سطح شهر جهت واگذاری به بخش عمومی و خصوصی با رعایت ضوابط و مقررات ذیربط در قالب قرارداد.
5- تدوين و آئين نامه نامگذاري معابر، ميادين، خيابانها، کوچه ها و کوي در حوزه شهري و همين طور تغيير نام آنها در راستاي توصيه شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ديگر مقررات مربوط به آن و اجراي آن پس از اخذ مصوبه(موضوع بند 27 ماده 55 قانون شهرداريها)
6- تهيه نقشه راهنماي کامل و بهنگام شهر که در فواصل به کيلومتر و جاي اماکن با درج نشانه ها به همراه کليد راهنماي استفاده از نقشه مشخص شده باشد و تکثير و در اختيار شهروندان و مسافرين قراردادن آن .
7- پلاک کوبي اماکن و منازل و معابر و درختان واقع در سطح شهر
8- اهتمام در توسعه آموزش عمومي براي افزايش درک عمومي از ضوابط و مقررات شهر نشيني و فرهنگ مربوطه از جمله مقررات شهرداري و سازمانهاي خدماتي و امور ترافيکي و نيز نحوه بهره برداري ازوسايل و تجهيزات شهري به منظور ايجاد زمينه مشارکت عمومي از طريق:
* برنامه ريزي و هماهنگي با آموزش و پرورش جهت برگزاري کلاسهاي آموزشي
* هماهنگي با صدا و سيما جهت تهيه و اجراي برنامه هاي راديويي و تلويزيوني اعم از گفتگو، انیمیشن، تئاتر، فیلم تلوزیونی و یا سینمایی.
* انتشار پوسترها و بولتنهاي راهنمايي کننده و آموزشی برای گروههای سنی مختلف
* ايجاد فضاهاي آموزشي و علمي و عملي در پارکها ، تشويق موسسات ذيربط جهت اجراي برنامه ها و مسابقات فرهنگي و هنري و تشکيل در برگزاري نمايشگاهها
ح) تعيين ميادين و امکان و تجهيز آنها براي برگزاري روز بازارهاي مختلف ( نظیر جمعه بازار کتاب و غیره)
و) ايجاد مراکز و محل هايي به منظور پر کردن اوقات فراغت گروههاي سني مختلف در پارکها و ميادين و اماکن عمومي متعلق به شهرداريها و استفاده بهينه از آنها از طریق:
1- ایجاد و تجهیز و نگهداری بخشی از پارکها و اماکن عمومی و خانه های محله به وسایل بازی کودکان و سرگرمیهای تفریحی و بازیهای فکری و بدنی به جهت شکوفایی استعدادهای کودکان، نوجوانان و گروههای سنی مختلف.
2- ایجاد و تجهیز و نگهداری محلهایی در پارکها، باغها و اماکن عمومی جهت نمایش فیلم های کارتونی و تئاترهای عروسکی.
3- ایجاد و تجهیز پارکهای عمومی به مجموعه هایی نظیر شهربازی، دوچرخه سواری تفریحی، اسکیت تفریحی، اتومبیلرانی تفریحی کودکان، قایقرانی تفریحی و نظائر آن با رعایت ضوابط و مقررات و رعایت کلیه اصول ایمنی.
4- تجهیز پارکهای عمومی به تالار، سالن، آمفی تئاتر برای برگزاری نمایشگاهها، جشنواره ها، از طریق واگذاری آنها بدون انتقال قطعی در قالب قراردادهای مصوب شورای اسلامی شهر
5- تجهیز پارکها به میزهای بازی، بازی های کامپیوتری، زمین های ورزشی و نظایر آن جهت بهره برداری غیر حرفه ای توسط مردم، به منظور افزایش رفاه و استفاده بهتر از پارکها و فضاهای عمومی.
6- احداث تالار شهر برای برگزاری مراسم عمومی شهر و تجهیز و نگهداری و اداره آن.
7- تخصیص برخی از پارکها و بوستانهای عمومی به تفریحگاههای ویژه نظیر باغ پرندگان، باغ گلها به منظور افزایش بهره دهی این فضاها.